Etichete

, ,

moon mirrorAti observat ca ciclul nostru menstrual este influentat de evenimentele si situatiile prin care trecem pe parcursul lunii? Cum se reflecta acestea in propriul ritm ?

Prin diverse semnale-simptom.

De exemplu, stressul si agitatia care nu ne lasa timp de odihna si meditatie in perioada menstruala, cand ar trebui sa nu ne fortam, isi intinde efectele si in urmatoarea etapa, cea pre-ovulatorie, prin diminuarea energiei, cea atat de necesara pentru a demara noi proiecte si a pune in aplicare idei. Astfel ca, exact in perioada cu potential activ maxim ajungem sa ne simtim extrem de sfarsite si obosite.

Conflictele interioare, frustrarile frecvente, traumele mai vechi sau mai noi, modul in care am invatat sa ne raportam la feminitatea noastra, felul in care ne respectam nevoile, toate se pot reflecta in dereglari si simptome diverse ce apar in diferitele perioade ale ciclului ( perioada pre-ovulatorie, ovulatorie, pre-menstruala si menstruala).

Cateva dintre aceste semne : ovulatii cu efecte dureroase – la nivelul sanilor, al abdomenului inferior, eruptii acneice ; PMS violent – iritabilitate foarte mare, tensiune puternica in sani, toleranta foarte scazuta, sensibilitate exagerata, nevoi amplificate ; menstruatii dificile – dureri menstruale puternice, tulburari de flux menstrual.

Da, aceste simptome sunt in legatura stransa cu procesele hormonale, insa, dupa cum se stie, aceste procese sunt extrem de influentabile si sensibile la factorii emotionali si functionarea noastra psihica.

Ceea ce ar trebui sa cunoastem fiecare dintre noi este felul in care ne ajuta ciclul menstrual sa ne pastram echilibrul energetic.

Fiecare dintre cele 4 etape ale sale ne ofera, pur si simplu, niste posibilitati, ferestre care ne amplifica succesiv niste predispozitii – prin stari de activism si relaxare, in asa fel incat sa ne folosim optim energia.

Cu cat ne respectam mai mult propriul ritm si nivel de energie, descoperind cand este mai potrivit pentru noi sa ne angajam in activitati sustinute si cand este necesar sa ne oferim clipe de repaus, cu atat vom reusi mai bine sa functionam in armonie interioara, sa ne pastram sanatatea si sa ne atingem potentialul maxim.